4 November 2011

cuti-cuti sayang

raya haji tahun neh maya shuhada n family terchenta balik kampung gerik...waaaa..seyes tak sabar nak balik sana..dah 2 bulan maya shuhada x balik sana...kawan-kawan sana plan nak mai rumah...mesti riuh nati...sepupu yang sama umur ngan maya shuhada tue lah yang bgtau...yelakan...dulu sebelum maya shuhada pindah quarters mrsm pengkalan hulu neh,maya shuhada stay kat kampung tue..tue bermakna maya shuhada n adik2 terchenta pon sekolah kat area sana...walaupon just 7 bulan dok kat kampung tue,macam2 maya shuhada dapat...dok kat area bandar,msti susah nak petik buah dari pokok,jarang dapat mndi sungai n macam2...tapi bila maya shuhada dok kat kampung neh,macam2 maya shuhada leh buat...nk buah apa,sumanya dapat....dapat yang fresh lagi...siap petik dari pokok lah...sampai my dad wat tempat duduk(beranda) kat bawah pokok rambutan depan rumah tue...sekarang neh rumah kampung neh tgah dibaikpulih...tapi dah nak siap dah..satg malam bru nak bertolak n usya apa dah jadi dengan rumah tue...

my mum plan nak buat soto n puding apa ntah...xsabar nak makan...kerja maya shuhada sekarang neh makan,makan n makan....berat pon semakin meningkat..al-maklum lah tgah stress nak SPM...maya shuhada neh akan banyak bila stress...tambah2 lak nk SPM neh...bnyak halangan n dugaan yang maya shuhada kena tempuh...SPM lah yang akan menentukan halatuju hidup maya shuhada nati.

special for mereka ===>
*angah doakan kita 1 family dapat apa yang kita dah rancang k...
*angah sayang kak long,abang long,alang n ateh!
*hope kita always happy cam gambar neh..


No comments:

Post a Comment